IMPORTANT DE ȘTIUT! În ce ordine apar simptomele COVID-19

Pentru lumea medicală, COVID-19 continuă să fie o boală misterioasă. Până acum oameni de știință au reușit să explice care sunt simptomele afecțiunii și caută un tratament eficient împotriva sa.

Cercetătorii Universității din California de Sud, Statele Unite ale Americii, au reușit să stabilească în ce ordine se manifestă simptomele bolii COVID-19.

Conform cercetării, publicată în revista „Frontier in Public Health”, infecția generată de virusul SARS-CoV-2 se manifestă în fazele incipiente prin tuse și febră, apoi prin dureri musculare. Apoi, continuă cu greață și, în unele cazuri, diaree.

Cunoașterea detaliată a modului în care se manifestă simptomele COVID-19 este foarte importantă deoarece poate ajuta la prevenirea răspândirii bolii, dar și la tratarea sa. Oamenii de știință au explicat că o persoană care se confruntă cu aceste simptome se poate autoizola la domiciliu, fără a mai intra în contact și cu alți oameni.

Depistarea timpurile a simptomelor poate ajuta la reducerea duratei de spitalizare” susțin cercetătorii Universității din California de Sud.

Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că la nivel mondial 21 de milioane de oameni s-au îmbolnăvit de COVID-19, iar 771.000 au murit.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea