Importanța controalelor periodice în depistarea cancerului de sân

Cancerul de sân continuă să fie o problemă de sănătate publică în România. Doar controalele periodice la medic le pot ajuta pe femei să descopere boala la timp și să o trateze.

„Cred că trebuie insistat mai mult ca femeile să cunoască toate aceste metode de screening şi să ştie că trebuie să îşi facă aceste controale regulat. Nu atunci când  simt ceva sau atunci când doar pentru că au o durere la sân se  gândesc să meargă la medic. Ele trebuie să meargă la medic constant, pentru a face aceste controale periodic şi atunci da, se pot depsista precoce, bineînţeles şi la noi” a declarat dr. Claudia Teodorescu, medic primar radiologie și imagistică medicală, la Medika TV.

Printre cele mai eficiente metode imagistice de diagnostic în cazul unui cancer de sân se numără mamografia. Specialiștii atrag atenția cu privire la faptul că, după vârsta de 40 de ani, femeile ar trebui să meargă la medic periodic pentru un astfel de examen medical.

„ Metoda de screening este mamografia care se adresează femeilor peste 40 de ani şi ar trebui efectuată o dată la doi ani. Acest control trebuie să fie de rutină. Aşa vom depista în stadiu zero un cancer de sân”, a mai explicat dr. Claudia Teodorescu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea