Importanța vaccinării copiilor. Medic epidemiolog: „Aplicarea vaccinului la copii trebuie să fie fezabilă”

Dacă la începutul pandemiei studiile arătau că boala COVID-19 nu-i afectează pe copii, acum datele problemei s-au schimbat. Copiii, la fel ca și adulții, pot suferi cazuri grave de boală.

Datele specialiștilor arată faptul că în foarte multe cazuri, din cauza mutațiilor, copiii pot avea grave probleme de sănătate generate de infecția cu SARS-CoV-2.

Încetul cu încetul ne confruntăm și cu situații în care copiii pot să dezvolte sindrom inflamator multisistemic. Trebuie să fie fezabilă aplicarea unui vaccin la copii. Așteptăm soluția, ca EMA să ne spună dacă vaccinul Pfizer aplicat în studii pe copiii cu vârste între 12 și 15 ani este eficient”, a explicat prof. dr. Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, la Medika TV.

Singura șansă pentru a ne proteja copiii de infecția cu virusul SARS-CoV-2 este să-i vaccinăm, spun specialiștii. „Dacă avem posibilitatea, avem un vaccin care se administrează de la 16 ani, iar alții de la 18, cu ce ne împiedică dacă aceste vaccinuri sunt sigure să nu le utilizăm? Și ei trebuie să intre în această statistică a celor 80% din oameni care trebuie imunizați”, a mai spus prof. dr. Doina Azoicăi, la Medika TV.

Agenția Europeană a Medicamentului are în studiu documentele depuse de Pfizer în urma studiilor clinice pe copii, ale căror rezultate indică o eficiență de 100% în cazul grupei de vârstă 12-15 ani. Mai multe detalii despre acest subiect găsiți AICI.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea