ÎN ROMÂNIA, DE APROAPE 10 ORI MAI MULȚI COPII AU PROBLEME CU COLESTEROLUL, FAȚĂ DE MEDIA EUROPEANĂ. Sfaturile dr. Laura Ene

Statistici îngrijorătoare pentru medicii pediatri, dar și pentru părinți, arată că, în România 1 din 25 de copii au o valoare ridicată a colesterolului. Este o statistică alarmantă dacă privim la media europeană unde numai 1 din 200 de copii au valoarea colesterolului ridicată. Totodată, în România, unul din doi copii are probleme cu greutatea, fiind supraponderal sau obez, iar principala cauză este alimentaţia nesănătoasă. 

Medicii spun că cei mici nu au nevoie de diete și nici nu este indicat să fie supuși unor astfel de regimuri. Copiii, pur și simplu, trebuie hrăniți cu alimente nutritive, de calitate, proaspete, neprocesate. Trebuie eliminate, pe cât posibil, prăjelile, sosurile pline de ulei, sucurile și dulciurile din comerț, făinoasele, merdenelele, biscuiții. Un principiu corect este ”Mai multă mișcare, mai puțină hrană procesată!” spune dr. Laura Ene, specialistul Medika TV în nutriție.

Mai jos, în tabel, regăsiți alimentele pe care dr. Laura Ene vă recomandă să le evitați când alcătuiți meniul copilului.

Dr. Laura Ene poate fi urmărită, în fiecrae zi de miercuri, de la ora 17,00, la Medika TV, la emisiunea Secretele Nutriției. Producția poate fi vizionată și pe canalele de Facebook și Youtube ale Medika TV.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea