În sfârșit o veste bună! Vaccinul anti-covid dezvoltat de AstraZeneca, eficient în cazul vârstnicilor

Vaccinul împotriva COVID-19, care este dezvoltat de Universitatea Oxford şi compania AstraZeneca, generează un răspuns imun foarte bun în cazul persoanelor în vârstă, categoria cu cel mai ridicat risc de a dezvolta forme grave ale bolii, transmite Reuters.

Rezultatele preliminare ale studiului, aflat în faza a treia, a testelor pe oameni, arată că vaccinul declanşează producţia de anticorpi şi celule T, iar acest rezultat îi încurajează pe cercetători.
Rezultatele coincid cu datele publicate în luna iulie, care arătau că vaccinul a generat “răspunsuri imune robuste” în cazul unui grup de adulţi sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani.
AstraZeneca și Universitatea Oxford sunt considerați lideri în cursa pentru dezvoltarea unui vaccin eficient împotriva COVID-19.
Recent, studiul a fost suspendat pe teritoriul SUA, după ce unul dintre participanții la studiu a fost diagnosticat cu o afecțiune neurologică.

AstraZeneca a precizat că nu este neobişnuit ca unii dintre participanţi să se îmbolnăvească în timpul testelor clinice pe scară largă, iar ulterior FDA (Agenția Națională a Medicamentelor și Alimentelor din SUA) a dat din nou undă verde companiei, considerând că testările pot continua.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea