Încă 35 de izolete concepute și fabricate în România, primite de MApN

Oficialii Ministerului Apărării Naționale au recepționat al treilea lot de 35 de izolete de concepție și producție românească, urmând ca săptămâna viitoare să primească alte 20. Izoletele vor fi distribuite sistemului medical.

”O comisie de recepţie formată din specialişti ai Departamentului pentru armamente şi ai Direcţiei Medicale a M.Ap.N., a recepţionat vineri, 10 aprilie, la sediul operatorului economic S.C. STIMPEX S.A, al treilea lot de 35 de izolete de concepţie şi producţie românească. Producţia acestora va continua şi în cursul săptămânii viitoare pentru livrarea lotului nr. 4, reprezentând restul de 20 de izolete din totalul de 100 comandate de către M.Ap.N.  Sistemele de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici – BIOEVAC recepţionate vor fi distribuite, prin Direcţia medicală, sistemului medical naţional”, se arată într-un comunicat remis de MApN.

”Sistemul de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici – BIOEVAC asigură izolarea temporară şi transportul în siguranţă al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenţi biologici, inclusiv SARS-CoV-2, şi este dotat cu un sistem de filtro-ventilaţie cu presiune negativă. ”Produsul, dezvoltat de cercetătorii militari împreună cu medicii militari, îndeplineşte standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare şi pe traseul de transport al persoanei infestate”, mai precizează ministerul.

Proiectul de cercetare-dezvoltare a fost derulat de Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie din cadrul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare, structură aflată în subordinea Departamentului pentru armamente, şi Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare, aflat în subordinea Direcţiei Medicale a MApN. Izoletele îndeplinesc standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infestate.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea