Înca 6 decese, ridică numărul la 17 morți azi

România a ajuns luni seară la 168 de morți. Ultimele șase persoane decedate raportate de Grupul de Comunicare Strategică aveau vârste cuprinse între 54 și 86 de ani și erau din Botoșani, Cluj, Mureș, Timiș, Hunedoara și Neamț. Toate cele șase persoane aveau afecțiuni mai vechi, care s-au agravat pe fondul infecției cu coronavirus. De asemenea, în cazul unora dintre decedați se poate înțelege din raportarea Centrului pentru Comunicare Strategică faptul că au contractat noul virus în spitalele prin care au trecut.

În cazul unui bărbat de 86 de ani din Botoșani, proba pentru coronavirus a fost prelevată după deces. Bărbatul, care avea diabet, era internat în Spitalul Județean Botoșani, în secția de Chirurgie, după ce suferise un accident casnic. Bătrânul era internat din 23 martie. El a murit pe 31 martie iar atunci i-au fost prelevate probe pentru că pe secția în care el internat fuseseră confirmați cu coronavirus mai mulți pacienți și cadre medicale. Rezultatul, pozitiv, a venit pe 5 aprilie. Grupul de Comunicare Strategică nu menționează în informarfea de luni seară dacă bărbatul a fost infectat în timpul spitalizării.

Un bărbat de 84 de ani din Cluj a fost internat pe 5 aprilie în SCBI Cluj cu diagnosticul de Bronho-pneumonie dreapta, Insuficiență respiratorie acută, Suspect infecție COVID-19, confirmat pe 6 aprilie. Pacientul a fost internat în perioada 17 martie-1 aprilie în Institutul de hepatologie din Cluj unde sunt cazuri confirmate cu COVID-19.

De asemenea, a murit un bărbat de 56 de ani din judeţul Mureş. El a fost internat în SCJ Târgu Mureş – Boli Infecţioase în 30 martie şi transferat în ATI la 1 aprilie. Lui i s-au recoltat probe pentru COVID-19 în 31 martie, rezultatul fiind confirmat în aceeaşi zi. A murit în 1 aprilie, având comorbidităţi: Insuficienţă Renală Cronică, hipertensiune. Pacientul a facut hemodializă, având contact cu alt caz confirmat cu COVID-19 din acelaşi centru de dializă. 

Un alt bărbat de 56 de ani, din judeţul Timiş, care era internat în SCBI Victor Babeş Timişoara din 4 aprilie, fiindu-i recoltată probă pentru COVID în aceeaşi zi, a fost confirmat în 4 aprilie. El a murit în 6 aprilie. Bărbatul avea şi diabet zaharat insulinodependent. 

Totodată, a murit un bărbat de 70 de ani din judeţul Hunedoara. El a fost internat în 3 aprilie în SJU Hunedoara, transferat în ATI în 5 aprilie, fiind intubat şi ventilat, iar în aceeaşi zi a fost confirmat cu coronavirus. El a murit în 5 aprilie, nefiind identificată legătura epidemiologică. Bărbatul suferea şi de adenom de prostată.  

Al 168-lea deces este al unei femei de 54 de ani din judeţul Neamţ. Ea a fost internată în 16 martie în SJU Piatra Neamţ –ATI cu diagnosticul de Insuficienţă respiratorie acută. Femeia avea o tumora duodenala în observaţie, anemie severă şi pneumonie în observaţie. I s-au recoltat probe pentru COVID-19 în 16 martie, fiind confirmată 30 martie. Femeia a murit în 5 aprilie.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea