Încă două cazuri de coronavirus CONFIRMATE în România

Încă două cazuri de  infectare cu coronavirus au fost confirmate în România. Este vorba despre doi cetățeni  din Maramureș și Timiș, care au călătorit în Italia, în zone care nu se află în carantină din cauza coronavirusului.

”Este vorba despre un bărbat din Maramureș de 45 de ani care vine din afara zonelor din Italia carantinate sau de unde facem izolări sau carantinări. S-a întors în țară pe 25 februarie, fiind bolnav în Italia, merge la medic acolo, primește tratament simptomatic, pleacă acasă. Ajunge în România cu febră, se duce la spital în Maramureș, e internat la Clinica de Boli Infecțioase Maramureș unde se face testarea.  Ieri a prezentat insuficiență respiratorie și este transferat la Cluj, iar astăzi a venit confirmarea.” a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Cel de al doilea caz confirmat de coronavirus este o femeie de 38 de ani din Timișoara.

”Pe 17 februarie merge o zi la Bergamo, se întoarce, pe 25 februarie prezintă un prim semn de subfebrilitate, cu o stare generală alternată.  Se prezintă la spital  pe 27 februarie, fără simptomatologie. Se face testarea, se dă tratament, merge acasă în izolare, iar astăzi primim rezultatul analizei care este pozitiv”, a mai explicat Tătaru.

Conform doctorului Raed  Arafat, cei doi bolnavi confirmați cu coronavirus vor rămâne în clinicile de boli infecțioase de la Cluj și Timișoara, ei nefiind transferați la București.

Starea femeii din Timiș este bună, la acest moment, în timp ce bărbatul din Maramureș, care joi a prezentat insuficiență respiratorie, fiind transferat la Cluj, se simte mai bine, el fiind internat la Terapie Intensivă.

În ceea ce privește derularea anchetelor epidemiologice, secretarul de stat Nelu Tătaru, a precizat că ”Domnul din Maramureș s-a prezentat direct la spital, când a intrat în țară, și atunci a fost internat în Maramureș, în Clinica de Boli Infecțioase. În cazul doamnei de la Timișoara, ancheta va dispune și va decide măsura contacților direcți și indirecți. Ancheta e abia la început.”

Tags:

Ți-ar putea plăcea