Încă un deces din cauza gripei. Al patrulea!

Încă un pacient diagnosticat cu gripă și-a pierdut viața. Bărbatul de 43 de ani din localitatea Poplaca, județul Sibiu, nevaccinat antigripal, a murit la Spitalul Județean Sibiu. Decesul a fost înregistrat duminică după ce starea pacientului s-a agravat, prezentând insuficiență multiplă de organe și sisteme care au condus la un stop cardio-respirator neresuscitabil.

 Pacientul fusese diagnosticat cu virusul gripal AH1 pandemic 2009, se afla în stare critică, ventilat mecanic, în cadrul secției ATI a Spitalului Județean Sibiu. Medicii epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică Sibiu presupun că bărbatul s-ar fi îmbolnăvit în timp ce se afla în stațiunea Govora din județul Vâlcea. El a fost internat in data de 12 ianuarie iar confirmarea bolii de catre Institutul Cantacuzino a fost făcută vineri, 17 ianuarie, când autorităților sibiene li s-a comunicat rezultatul.

Potrivit unui comunicat transmis de SCJ Sibiu, în perioada 24 – 26 ianuarie în cadrul Secției Clinice Boli infecțioase au fost consemnate 10 cazuri de suspiciune de gripă pe baza testelor rapide dintre care 4 persoane au fost internate. De asemenea, au mai fost internate 10 persoane cu suspiciune de gripă pe baza diagnosticelor clinice.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea