Încă un incendiu la ATI, la Târgu Mureș. Dezastrul de la Piatra Neamț a fost evitat la mustață

După tragedia de luna trecută, când 10 oameni au murit arși de vii într-un incendiu izbucnit în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, o nouă tragedie a fost evitată astăzi, la Târgu Mureș. O priză a luat foc, tot la terapie intensivă, de data aceasta la Spitalul Județean Mureș.

Din fericire, flama nu s-a extins, iar focul a fost stins extrem de repede, înainte ca pompierii să ajungă la fața locului.

La nivelul Secției ATI a Spitalului Clinic Județean Mureș s-a produs un incident minor constând în supraîncălzirea unui conductor electric și a unei prize corespunzătoare unui pat ATI, fără aprindere/foc deschis.

Personalul de serviciu a acționat prompt, conform protocoalelor în vigoare, limitând astfel amploarea incidentului. Prin serviciul de urgență 112, a fost anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență “HOREA” Mureș, care s-a deplasat la fața locului.

Menționăm că incidentul nu a afectat personalul medical sau pacienții secției, totodată pagubele materiale fiind minore (afumarea peretelui adiacent prizei pe o suprafață aprox. 1 mp).”,  se arată într-un comunicat al Spitalului Județean Mureș.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea