Încă un vaccin aflat în teste își dovedește eficiența. Avantajele serului dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford

După anunțurile venite de la Moderna și Pfizer& BioNTech, alte vești bune pentru combaterea noului coronavirus vin de la AstraZeneca şi Universitatea Oxford cu privire la serul pe care îl dezvoltă acestea.

Studiul clinic are rezultate promițătoare, iar avantajul este că vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford declanşează o reacţie a sistemului imunitar în cazul tuturor adulților, inclusiv în cazul vârstnicilor, care fac parte din categoria de risc.

Studiul a reunit 560 de adulţi sănătoşi, dintre care 240 cu vârste de peste 70 de ani, iar în cazul tuturor a fost declanșată o reacţie imunitară similară.

Suntem încântaţi cu adevărat de aceste rezultate. În acest studiu am încercat să analizăm reacţiile imunitare la adulţii mai în vârstă şi să răspundem întrebării dacă sistemul imunitar are o capacitate mai scăzută de reacţie pe măsură ce îmbătrânim. Aceste prime date sunt cu adevărat încurajatoare și arată că obţinem reacţii foarte bune ale sistemului imunitar – chiar şi la peste 70 de ani, ceea ce pare similar cu cele ale adulţilor tineri”, a declarat Andrew Pollard, şeful echipei studiului clinic, citat de CNBC.

Acesta a adăugat că vaccinul dezvoltat de Oxford provoacă foarte puţine reacţii adverse şi a declanşat reacţii ale unor părţi ale sistemului imunitar la toate grupele de vârstă, la doze scăzute şi standard.

Populaţiile expuse celui mai ridicat risc de a face o formă gravă de Covid-19 includ persoane cu afecţiuni preexistente şi adulţi vârstnici. Sperăm că acest lucru înseamnă că vaccinul nostru va ajuta la protejarea celor mai vulnerabili oameni din societate, dar sunt necesare noi cercetări înainte de a fi siguri”, a spus și dr. Maheshi Ramasamy, co-autor al studiului clinic.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea