Încă un vaccin anti-covid se dovedește eficient și e gata să fie scos pe piață

După ce marile companii Pfizer și BioNTech au anunțat că vaccinul lor împotriva COVID-19 are o eficiență dovedită în ultima fază a studiilor pe oameni de 90%, un alt vaccin e gata să fie lansat pe piață.

Compania americană Moderna a anunțat că vaccinul pe care l-a avut în teste are o eficiență de 94,5% în reducerea riscului îmbolnăvirii, potrivit AFP.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, citat de presa internațională, riscul unei îmbolnăviri de COVID-19 a fost redus cu 94,5% în grupul vaccinat, în comparaţie cu grupul căruia i s-a administrat placebo.

90 de participanţi din grupul care a primit un placebo s-au îmbolnăvit de COVID-19, în timp ce în grupul vaccinat s-au îmbolnăvit doar cinci participanţi la testele clinice.

„Vom avea un vaccin care poate opri COVID-19”, a anunţat Stephen Hoge, preşedintele Moderna.

Avantajul vaccinului dezvoltat de Moderna este că nu are nevoie de condiţii  speciale de păstrare, astfel că poate fi distribuit mai ușor. Serul poate fi stabil la temperaturi cuprinse între 2 şi 8 grade Celsius timp de 30 de zile şi ar putea rezista chiar şi 6 luni la o temperatură de -20 de grade.

Vaccinul Pfizer/ BioNTech, în schimb, necesită condiții speciale de transport şi stocare, la -70 de grade Celsius, în caz contrar acesta nerezistând mai mult de 5 zile.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea