Incendiu la un spital din Oradea după ce un pacient a fumat în salon. Cinci persoane au fost rănite

Cinci persoane, dintre care trei pacienți și doi angajați ai Spitalului de Psihiatrie din Oradea au fost rănite într-un incendiu izbucnit într-unul din saloane. Unul dintre pacienți a suferit arsuri de gradul III pe 40% din suprafața corpului, iar un altul arsuri de gradul II la nivelul feței și căilor respiratorii.

Reprezentanții spitalului spun că focul ar fi pornit după ce unul dintre pacienți a fumat însalon.

“Azi, 16.08.2019 ora 3, a izbucnit un incendiu în salonul 3 al Pavilionului III din cadrul Secţiei exterioare de Psihiatrie (strada Louis Pasteur, nr.26) a Spitalului Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu” Oradea. Cauza probabilă este fumatul (ţigară aprinsă de un pacient în salon)”, se arată într-un comunicat transmis vineri dimineaţa de reprezentanţii Spitalului Municipal. 

Potrivit informării, personalul aflat în tură “a intervenit imediat (până la sosirea autospecialelor) şi incendiul s-a limitat la salonul 3”. 

În salon se aflau patru pacienţi, din care trei au fost transportaţi de echipele de intervenţie la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean. 

“Una din victime este în stare bună (revine la unitatea noastră), iar în urma evaluării celorlalţi doi pacienţi starea acestora impune internarea în spitalul de urgenţă. Doi angajaţi ai unităţii spitaliceşti (un asistent medical şi un îngrijitor) care au intervenit de urgenţă la evacuarea pacienţilor, se află la UPU pentru investigaţii, starea lor fiind stabilă, dar impunându-se această evaluare”, se mai arată în comunicat. 

La nivelul Spitalului Municipal s-a deschis o anchetă internă pentru a se cerceta cauza incidentului, modul de intervenţie şi salvare a pacienţilor din partea angajaţilor cu atribuţii în acest sens. “Monitorizăm evoluţia stării de sănătate a celor doi pacienţi internaţi de urgenţă”, încheie reprezentanţii unităţii spitaliceşti. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Crişana, maiorul Camelia Roşca, la faţa locului au fost mobilizate patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 2 (3 autospeciale de stingere şi o ambulanţă de tip B2), precum şi un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean. 

“Ajunşi la locul producerii evenimentului, pompierii militari au procedat concomitent la localizarea şi lichidarea incendiului, precum şi la evacuarea pacienţilor de la parterul clădirii”, a declarat reprezentanta ISU, pentru bihoreanul.ro.

Focul a fost stins repede, în mai puţin de 10 minute, potrivit sursei citate. Din salonul cu patru paturi au ars două saltele şi o noptieră. 

“Doi pacienţi au suferit arsuri, unul arsuri de gradul III, pe aproximativ 40% din suprafaţa corporală, iar celălalt arsuri de gradul II la nivelul feţei şi căilor aeriene. Un alt pacient a fost intoxicat cu fum”, a precizat maiorul Camelia Roşca. 

Celor trei victime li s-au acordat îngrijirile necesare şi au fost transportate la UPU. Pompierii au verificat şi etajul superior, însă nu s-a impus evacuarea. “Cauza probabilă e fumantul în locuri nepermise”, a precizat reprezentanta ISU Crişana, confirmând cele transmise de Spitalul Municipal.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea
De interes