Incredibilul caz al românului care nu s-a spălat pe dinți până la 37 de ani. Medic stomatolog: “Nu avea nici o carie, dar folosea totuși metode naturiste. A venit să-l învăț să se spele pe dinți” (VIDEO)

Igiena dentară este extrem de importantă, pentru că ne scutește de o mulțime de probleme care pot să apară în timp, care să ne trimită direct la medicul stomatolog. De la carii și o respirație rău mirositoare până la probleme grave, care necesită tratamente îndelungate, toate acestea pot fi prevenite dacă avem o igienă dentară corectă.

Medicul stomatolog Violeta Alecu a vorbit la Medika TV, în emisiunea Medika Dent, despre cazul unui pacient de-al său care a uimit-o peste măsură. Este vorba despre o persoană care s-a prezentat la cabinetul dentistului spunând că are nevoie de sfaturi pentru alegerea celei mai potrivite paste de dinți, dar și pentru a învăța cum să se spele pe dinți.

Pacientul i-a mărturisit specialistului că până la vârsta de 37 de ani nu s-a spălat niciodată pe dinți. Totuși, avea o oarecare igienă, învățată de la bunica sa – își curăța dinții și gingiile cu sare sau cu bicarbonat și mânca mere după masă, pentru curățarea dinților.

Deși aceste metode sunt agreate de medicii stomatologi, ele nu trebuie să înlocuiască periajul.

Potrivit specialistului, pacientul nu avea nici o carie. Medicul a explicat că această situație poate fi pusă pe seama bagajului genetic al pacientului mai degrabă decât pe tratamentul naturist folosit pentru dantură.

Iată, mai jos, experiența pe care a avut medicul stomatolog Violeta Alecu cu pacientul de 37 de ani.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea