Influența rețelelor sociale asupra vieții de cuplu. Psiholog: „Reprezintă o mare presiune!”

Rețelele sociale ne influențează viața de zi cu zi fără doar și poate. Iar această influență își pune amprenta și asupra relațiilor în care suntem angajați. Imaginile în care sunt prezentate cupluri fericite ne pot influența și pot crea anumite dezechilibre în sânul relațiilor noastre.

„Trăim într-o goană de prea mult, de foarte mult comparativ. Și asta este o altă mare presiune. Apariția rețelelor sociale a pus o foarte mare presiune pe familie, pentru că apare o oarecare labilitate emoțională pe care cu toții ne-o luăm din social media. Nu avem filtru rațional să ne uităm la trei poze și două postări și să zicem: a stai că e doar un moment, o aparență. Credem că viața celorlalți este frumoasă. Trecem acum printr-o perioadă proastă și vedem ce fac ceilalți și ajungem să credem că doar noi avem o perioadă proastă. Și atunci nu mai avem acest filtru rațional cu ajutorul căruia să ne dăm seama că acolo sunt fake-news-uri” explică Yolanda Crețescu, psiholog clinician și psihoterapeut adlerian.

Pe lângă presiunea asupra relațiilor exercitată de rețelele de socializare, cupliurile de astăzi trebuie să facă față mai multor provocări, decât cele din trecut. Iar de aici și până la apariția problemelor în interiorul relațiilor mai este doar un singur pas.

„Astăzi cuplul este foarte încercat. Este încercat, în primul rând de o presiune financiară, este provocat de multă libertate. Dacă am uitat respectul, dacă am uitat angajamentul și cedăm ajungem să creăm o criză acolo unde ne putem permite, în proximitatea noastră, în relațiile cu ceilalți” mai spune psihologul Yolanda Crețescu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes