Îngrijorător! Care e cea mai mică vârstă la care există suspiciune de coronavirus în România

Copii de vârstă foarte mică, printre persoanele suspecte de infecție cu noul coronavirus. Un bebeluș de opt luni și mama lui, din Târgu-Jiu, și un copil de trei ani, din Galați, au fost internați în ultimele ore, fiindu-le prelevate probe care au fost trimise la Institutul Matei Balș din București. Bebelușul și mama lui sunt izolați în Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, iar copilul de trei ani a fost internat azi noapte la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați.

Potrivit medicilor de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, bebelușul de opt luni se află internat în Secția Pediatrie, într-un izolator, alături de mama lui.

Copilul are febră și tușește în timp ce mama lui nu prezintă niciun simptom. Mama bebelușului a călătorit în regiunea Lombardia de unde a venit în țară pe 20 februarie, însă copilul nu a călătorit, spun medicii.

Și la Galați, un copil de trei ani a fost internat duminică noaptea, alături de mama lui, la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș după ce a vărsat și a făcut febră. Potrivit autorităților, părinții copilului se aflau în izolare acasă, fiind în a 13-a zi, după ce au revenit din Veneția. Copilul nu a călătorit în Italia însă duminică a făcut febră și a început să verse. El a fost luat cu ambulanța ISU dotată cu izoletă.

Tot la Galați, mai e un copil de 5 ani internat, cu suspiciune de coronavirus, rezultatele fiind așteptate în orele următoare.

În Galați sunt la acest moment 364 de persoane izolate la domiciliu. Alte cinci persoane, printre care doi copii, sunt la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, iar patru oameni se află în centrele de carantină organizate de autorități.

La nivelul întregii țări, un număr de 52 de persoane sunt în carantină și peste 8.000 sunt monitorizate la domiciliu din cauza coronavirusului. Două persoane sunt internate în continuare la Cluj-Napoca și TImișoara, dar nu mai au febră, iar tânărul din Gorj a fost declarat vindecat.

Tags:
Ți-ar putea plăcea