Intervenție în premieră la Spitalul Județean Mureș, în cazul unei maladii foarte rare

Clinica de Urologie a Spitalului Judeţean Mureş anunță că în unitatea medicală a avut loc o intervenţie în premieră. Este vorba despre o intervenție laparoscopică în cazul unei malformaţii congenitale extrem de rară, denumită Sindromul Zinner.

Un pacient tânăr, 27 de ani, cu o malformaţie congenitală multiplă, extrem de rară (0,02%), denumită Sindrom Zinner (lipsa unui rinichi, chist de veziculă seminală şi obstrucţie de canal deferent), asociată în cazul de faţă cu o localizare în pelvis a testiculului şi un diverticul imens al vezicii urinare, care îi provocau multiple disfuncţii, soldate, în final, cu retenţie completă de urină. Operaţia de excizie a organelor dezvoltate anormal şi de reconstrucţie a vezicii urinare a fost pe cât de provocatoare, deoarece există foarte puţine cazuri descrise în literatură, pe atât de complexă şi frumoasă, presărată cu multe etape de ‘improvizaţie’ şi ‘inspiraţie de moment’ (…). Această intervenţie este o premieră în Clinica de Urologie din Târgu Mureş şi, probabil, una dintre puţinele efectuate în România pentru această patologie“, se arată într-o postare pe Facebook a Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Județean Mureş.

Specialiștii precizează că în urma acestei intervenții trauma chirurgicală este minimă, iar recuperarea pacientului va fi rapidă.

Ți-ar putea plăcea