Intervenții chirurgicale în premieră la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Proceduri de prelevare ţesut osos de la donator viu şi o procedură de transplant osos, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Țesutul osos a fost prelevat de la un donator în viață.

În zilele de 30 şi 31 ianuarie 2023, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au avut loc două proceduri de prelevare ţesut osos de la donator viu şi o procedură de transplant osos.

Procedurile de prelevare ţesut osos de la donator viu s-au realizat în cadrul Programului Naţional de Transplant, Subprogramul Os-Tendon. Donatorii sunt doi pacienţi în vârstă de 59, respectiv 72 de ani, ambii cu diagnosticul de coxartroză dreaptă, cărora li s-a prelevat capul femural drept, ulterior au fost protezaţi cu proteze totale ale articulaţiei şoldului, în cadrul Programului Naţional de protezare” se arată într-un comunicat de presă al unității medicale.

Cele două capete femurale prelevate au fost pregătite în sala de operaţie şi transmise ulterior către Banca de Ţesut Colentina, coordonată de Dr. Andrei NICA, care a participat la cele trei intervenţii.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea