Investigații medicale necesare depistării problemelor de stomac

În cele mai multe cazuri, durerea de stomac poate avea o cauză necunoscută și trece de la sine. Sunt însă și situații în care cauza durerii poate fi o afecțiune în zona abdominală. Odată ajunși la camera de gardă a unui spital, pacienții sunt supuși unor investigații medicale pentru a se descoperi cauza durerii.

În primul rând, în urma anamnezei, medicul încearcă să localizeze durerea, apoi solicită efectuarea unor analize de sânge.

„Ne ghidăm după caracterul și localizarea durerii. Analizele primare sunt cele care să conțină probe de sânge pentru a vedea funcționalitatea ficatului, a căilor biliare, enzimele pancreatice” susține dr. Elena Ciupercă, medic primar gastroenterolog.

În funcție de rezultatul analizelor, medicii vor efectua și un examen radiologic sau ecografic, pentru a stabili un diagnostic cât mai exact.

„Se pot face radiografii abdominale pe gol dacă bănuim o perforație de organ sau ocluzie intestinală. Ecografiile abdominale reprezintă o altă metodă de investigație foarte eficientă când ne doare stomacul„ mai spune dr. Elena Ciupercă.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea