Italia, țara cu aproape 3000 de morți, prelungește măsurile de carantină. Mesajul premierului

Italia, țara din Europa cel mai crunt lovită de pandemia de coronavirus, prelungește măsurile de izolare în încercarea de a gestiona situația și de a limita pe cât posibil numărul pierderilor de vieți omenești. Șeful Guvernului italian Giuseppe Conte, citat de cotidianului Corriere della Sera, a anunțat joi că toate măsurile dispuse în lupta cu coronavirusul care vor expira pe 3 aprilie vor fi luate în continuate și după această dată.
”Măsurile pe care le-am luat, atât cea care a antrenat închiderea unei mari părţi a întreprinderilor şi activităţilor individuale în ţară, cât şi cea cu privire la şcoli, nu pot fi decât prelungite la expirare”, a anunţat Giuseppe Conte.
Premierul Italian a adăugat că nici atunci când numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus va scădea viața nu va reveni brusc la normal, ci va fi o perioadă grea, de redresare economică și socială: ”Am evitat prăbuşirea sistemului, măsurile restrictive funcţionează şi este evident că, atunci când vom atinge un vârf, iar contagiunea va începe să scadă, cel puţin procentual, în câteva zile să sperăm, nu vom putea reveni imediat la viaţa de dinainte”.

Italia este țara europeană cel mai grav lovită de coronavirus, având aproape 3000 de morți, un număr apropiat de cel al Chinei care a contabilizat până acum circa 3200 de decese, însă într-un timp mult mai mare decât intervalul în care au murit cele aproape 3000 de persoane din Italia.
În Italia, cetățenii sunt izolaţi în casă de o săptămână şi se pot deplasa doar din motive profesionale sau imperios necesare. Orice adunare este interzisă. De asemenea, școlile sunt închise în Italia.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea