JUDEȚUL DIN ROMÂNIA RĂMAS FĂRĂ INSPECȚIE SANITARĂ. Motivul este îngrijorător!

Direcția de Sănătate Publică Buzău a rămas fără oameni la Inspecția Sanitară, după ce toți cei 6 angajați care mergeau în control pe teren au fost diagnosticați cu COVID-19.

Situația este îngrijorătoare, mai ales că la DSP Buzău e focar de infecție cu noul coronavirus. Potrivit sansanews.ro, nu mai puțin de 14 angajați ai instituției au fost testați pozitiv până acum. Printre ei, toți medicii de la compartimentul Epidemiologie, care a rămas doar cu asistenții.

Primul caz de COVID-19 din DSP Buzău a fost chiar epidemiologul-șef, despre care Medika TV a relatat aici. În spital din cauza infecției cu noul coronavirus a ajuns și directorul instituției. Între timp, cele două șefe s-au vindecat și au fost externate.

Cele mai noi cazuri au fost depistate chiar cu puțin timp înainte ca la Buzău să ajungă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

” În momentul în care a venit domnul ministru, luni, la DSP Buzău erau în lucru testele a 4 asistenți de la Epidemiologie. I-am spus atunci domnului ministru că în situația în care se vor confirma și aceștia va fi greu să ne mai organizăm activitatea. Cei 4 asistenți de la Epidemiologie sunt, din fericire, negativi. Ei vor lucra în 2 schimburi și cred că ne vom descurca, alături de medicii epidemiologi care au fost confirmați, dar care ne vor ajuta în continuare. Domnul ministru a spus că dacă cei 4 se vor confirma atunci să-l anunțăm și va detașa personal din județele limitrofe, dar eu cred că ne vom putea desfășura activitatea, mai anevoios, însă ne vom descurca și nu va fi nevoie”, a declarat Daniela Dumitru, directorul economic al DSP Buzău.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea