LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM DUPĂ 15 IUNIE. Anunțul ministrului Sănătății

Se apropie data de 15 iunie, când cu toții ne așteptăm ca autoritățile să ia o decizie în privința măsurilor impuse la debutul pandemiei de coronavirus, o parte dintre ele fiind în vigoare și acum, când România este în stare de alertă.

Într-o intervenție la postul B1Tv, ministrul Sănătății a anunțat că există posibilitatea ca starea de alertă să fie prelungită și după 15 iunie. Decizia va fi luată în funcţie de evoluţia epidemiei în România.

“Din 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluţia din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere şi evoluţia, focarele noi şi faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat Nelu Tătaru, pentru   B 1 Tv.

Chiar dacă restricțiile se vor mai fi ridicat după această dată, ministrul Sănătății atrage atenția că transmiterea intracomunitară a coronavirusului va continua şi pe parcursul verii.

“Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virusul nu dispare deodată. (…) Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aeroflora dispare un pic mai repede sau suprafeţele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau şi până acum. Această transmitere pe suprafeţe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer”, a adăugat Tătaru.

De aceea, autoritățile ne spun că e vital să respectăm, în continuare,  normele de prevenire a răspândirii virusului, “tocmai pentru a putea ajunge cât mai curând la acea viaţă cvasi-normală de la sfârşitul lui iulie – începutul lui august”

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea