Legătura dintre bolile parodontale și apariția diabetului. Dr. Ionuț Leahu, la Medika TV: Problemele dentare pot declanșa această boală

O sănătate orală precară poate avea ca efect dezvoltarea unor alte afecțiuni. Diabetul este una dintre cel mai des întâlnite afecțiuni care pot fi declanșate din cauza bolilor parodontale.

Prezent în studioul Medika TV, dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog cu competență în Implantologie Orală, Clinicile Dentare Dr. Leahu, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria a explicat ce legătură există între bolile dentare și apariția diabetului.

„Există o legătură strânsă între diabet și boala parodontală. Glicemia crește din cauza faptului că pacientul este într-un stres inflamator permanent din cauza infecției din cavitatea orală. Mai mult, dacă dantura este insuficientă, pacientul nu se poate alimenta corect. Nu te alimentezi corect, atunci glicemia ta nu poate fi păstrată în valori normale” a explicat dr. Ionuț Leahu.

Cele mai multe probleme sunt depistate în cazul pacienților tineri.

„În totdeauna când avem pacienți relativ tineri care au probleme majore stomatologice majore, deja și-au pierdut mulți dinți și ceilalți nu arată prea grozav, vedem infecții foarte mari care au scăpat de sub control, e foarte importantă această anamneză a stării generale de sănătate. Și cea mai comună afecțiune pe care o depistăm, cu ocazia analizelor suplimentare pe care le recomandăm să le efectueze, este diabetul” a declarat la Medika TV, dr. Ionuț Leahu.

Pe lângă faptul că pot declanșa diabetul, bolile parodontale cresc incidența decesului în rândul pacienților diagnosticați cu această afecțiune.

„Studiile arată că riscul de deces prematur în cazul pacienților cu diabet este de 7 ori mai mare, dacă au și o boală parodontală netratată” a mai spus dr. Ionuț Leahu.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes