Legătura dintre consumul de alcool și cancerul pulmonar. Totul vine de la gene!

Un studiu ale cărui rezultate au fost date publicității recent, confirmă faptul că există o legătură între anumite gene și consumul de alcool în exces, dar și faptul că un consum crescut de alcool crește riscul de a dezvolta cancer pulmonar. Studiul a fost derulat de cercetătorii Universității din Liverpool și a implicat 125 249 de britanici care au băut constant pe perioada derulării cercetării. Oamenii de știință au urmărit genomul subiecților și au căutat să vadă apariția unor variații în cadrul acestuia.

După un prim set de observații, cercetările au fost continuate pe viermi și au condus la concluzia că un număr de șase gene este responsabil de apariția dependențelor, inclusiv dependența de alcool, și de comportamentul compulsiv. Studiul a inclus subiecți care consumau constant o doză crescută de alcool, însemnând cel puțin 35 de unități/săptămână, în cazul femeilor, și cel puțin 50 de unități/săptămână, în cazul bărbaților. În Marea Britanie, consumul de alcool se măsoară în unități. O unitate se ridică la 10 ml de alcool pur, ceea ce echivalează cu un pahar obișnuit de bere sau vin.

Cercetătorii au surprins, în cadrul studiului, și faptul că există o legătură între consumul crescut de alcool și riscul de cancer pulmonar. Andrew Thompson, co-autor al cercetării și profesor asociat la Universitatea din Liverpool , a declarat pentru Newsweek că una dintre observații a fost aceea că există o legătură între cancerul pulmonar și consumul de alcool în trecut. Legătura ar fi aceea că majoritatea oamenilor care beau, obișnuiesc să și fumeze, ceea ce reprezintă un factor de risc pentru boală.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea