Legătura dintre dezvoltarea personală și relațiile sentimentale

Specialiștii în psihologie și dezvoltare personală susțin faptul că între autocunoaștere și crearea unei relații sentimentale există o strânsă legătură. Pentru a putea găsi un partener de încredere, este important să avem multă încredere în noi înșine.

„Pentru a putea construi o relație sănătoasă trebuie să aflăm foarte multe lucruri despre noi. Trebuie să lucrăm la dezvoltarea personală și chiar la dezvoltarea spirituală. Trebuie să ne acceptăm și să ne iubim pe noi înșine înainte de a accepta și iubi pe celălalt” susține Cristina Tișu, consilier evoluție personală.

Totuși procesul de dezvoltare personală poate fi unul îndelungat și, în anumite contexte, ar putea pune piedici dezvoltării unei relații sentimentale.

„Acest proces de autocunoaștere nu se termină niciodată. Și mie mi se pare că multe dintre persoanele care au început acest proces de autocunoaștere au căzut în această capcană de a nu-și mai da ele voie pentru că nu sunt suficient de bine, ori de a căuta neapărat pe cineva care duce același proces, cu scopul de a evolua în paralel” susține Carmen Tișu.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea