LEGE: ȚIGĂRILE ELECTRONICE, DIFERITE DE CELE CLASICE. Nu se vor supune acelorași reglementări privind publicitatea

În ultima zi din actuala sesiune parlamentară, deputații au dat votul final unui proiect de lege care ar fi urmat să impună restricții pentru publicitatea și promovarea țigărilor electronice. Proiectul a fost respins după ce a primit aviz negativ de la comisia de sănătate.

Raportul de respingere adoptat în plen a avut 233 de voturi ”pentru”, 29 ”împotrivă” şi 23 abţineri. Proiectul de lege ar fi urmat să intervină asupra publicităţii, promovării şi sponsorizării tuturor produselor din tutun, directe sau indirecte. Legea supusă dezbaterii introducea, în cazul țigărilro electronice, noțiunea de „produs similar produselor din tutun”.

De asemenea, se propunea ca țigările electronice să fie expuse și să li se facă publicitate exact ca și țigărilro clasice, adică cu anumite restricții. Legea mai prevedea interzicerea acţiunilor de promovare a produselor din tutun, cu excepţia magazinelor special amenajate, interzicerea acţiunilor de sponsorizare pentru produsele din tutun şi similare, interzicerea fumatului în vehiculele în care se află minori şi femei însărcinate.

Respingerea a fost criticată de deputații USR, Emanuel Ungureanu și Tudor Pop. În replica, președintele Comisiei de Sănătate, Corneliu Buicu, a anunțat că parlamentarii au în discuţie modificarea legii tutunului. ”Nerespectarea unui regulamrent european a făcut ca acest proiect să fie respins. La nivelul comisiei de sănătate au avut loc discuţii în acest sens”, a mai spus Buicu.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea