Liber la programări pe platforma de vaccinare! Câte locuri sunt disponibile de azi

Începând de astăzi se pot face, din nou, programări pentru vaccinarea anti-COVID. Pe platforma de vaccinare vor fi încărcate în cursul zilei primele 200.000 de locuri, disponibile în 180 de centre de vaccinare care vor fi deschise începând cu data de 15 februarie.  Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a explicat că în noile centre va fi trimis vaccin AstraZeneca.

“Aceste 180 de cabinete noi de vaccinare sunt distribuite la nivelul fiecărui judeţ, în funcţie de numărul persoanelor cuprinse între grupa de vârstă 18 şi 55 de ani, ţinând cont de faptul că acest tip de vaccin, la momentul actual, este recomandat pentru aceste grupe de vârstă. Sunt incluse aici atât persoane cu boli cronice din aceste grupe de vârstă, cât şi persoane care deservesc activităţi esenţiale. Modalităţile de programare sunt neschimbate”, a explicat col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID. 

Acesta a precizat că până la sfârșitul lunii martie, în afara celor 200.000 de locuri, vor fi disponibile încă 300.000 de locuri.

Centrele noi vor fi deschise după cum urmează: Bucureşti (22), Alba (3), Arad (4), Argeş (5), Bacău (5), Bihor (5), Bistriţa Năsăud (2), Botoşani (3), Brăila (2), Braşov (5), Buzău (3), Călăraşi (2), Caraş-Severin (2), Cluj (10), Constanţa (6), Covasna (2), Dâmboviţa (4), Dolj (6), Galaţi (4), Giurgiu (2), Gorj (3), Harghita (3), Hunedoara (3), Ialomiţa (2), Iaşi (8), Ilfov (2), Maramureş (4), Mehedinţi (2), Mureş (5), Neamţ (4), Olt (3), Prahova (6), Sălaj (2), Satu Mare (3), Sibiu (4), Suceava (5), Teleorman (3), Timiş (10), Tulcea (2), Vâlcea (3), Vaslui (3), Vrancea (3). 

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că, în cazul vaccinului AstraZeneca, dozele de rapel nu sunt rezervate, cum se întâmplă în cazul celorlalte două seruri folosite în prezent în România și UE, respectiv Pfizer și Moderna.

Pentru AstraZeneca ne-am propus să nu păstrăm rapelul, având în vedere că distanța dintre cele 2 doze este de 8 săptămâni ori, din acest punct de vedere, avem toate motivele să nu păstrăm rapelul, care va fi asigurat din tranșele care urmează în luna martie. La vaccinul de la AstraZeneca, cu cât rapelul a fost administrat mai târziu, cu atât eficacitatea a fost mai mare. Dar datele arată eficacitatea semnificativ mai mare la 8 săptămâni față de 4 săptămâni”, a mai spus dr. Valeriu Gheorghiță.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea