Lipsa mobilității șoldului sau genunchiului, principalul simptom în cazul unei afecțiuni grave

Coxartroza și gonartroza reprezintă bolile articulare apărute fie la nivelul șoldului, fie la nivelul genunchiului. Aceste afecțiuni sunt extrem de grave și afectează serios calitatea vieții pacienților. Pe lângă durerea resimțită, lipsa mobilității articulațiilor se numără printre principalele simptome.

„Când pacientul vine la noi, vine pentru că îl doare o articulație. Durerea la nivelul șoldului sau genunchiului este o durere mecanică. Adică, mergi, faci mișcare te doare articulația, te oprești, stai în repaus, această durere dispare” a explicat dr. Vlad Predescu, Chirurg de Excelență în Ortopedie, coordonatorul Secției  Ortopedie și Traumatologie, Ponderas Academic Hospital.

Un alt simptom al bolii articulației șoldului sau genunchiului este lipsa mobilității. „Alături de acest prim simptom, al doilea simptom este pierderea mobilității articulației. Astfel articulația începe să se miște din ce în ce mai puțin, atât în cazul genunchiului, cât și în cazul șoldului” a explicat dr. Vlad Predescu.

Mai mult, artroza de șold sau de genunchi deformează membrele. Din cauza bolii, pacientul începe să șchiopăteze sau are genunchii deformați.

„În al treilea rând este vorba despre deformarea zonei și scurtarea membrului. Pacienții care au artroze avansate la nivelul șoldului au un picior care este mai scurt, șchioapătă. Iar dacă artroza este situată la nivelul genunchiului este destul de ușor de pus diagnosticul pentru că sunt acei genunchi deformați sub formă de paranteză” a mai spus dr. Vlad Predescu.

Dacă vă confruntați astfel de simptome cereți sfatul specialiștilor Centrului de Excelență în Ortopedie și Traumatologie al Ponderas Academic Hospital.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea