LOCURI DE EVITAT. Unde e cel mai mare pericol de infectare cu SARS-CoV-2

În timp ce alte state sunt interesate să descopere locurile unde există un risc crescut de infectare cu noul coronavirus, în România nu a fost făcut un studiu de acest gen. Așa că, la momentul de față, la noi în țară nu există o viziune de ansamblu cu privire la zonele pe care ar trebui să le ocolim pentru a nu ne infecta.

Până acum, Italia și Statele Unite ale Americii au avut cele mai ample studii legate de zonele cu risc crescut de infectare cu SARS-CoV-2. Datele arată că transportul public, în cazul Italiei, și restaurantele, în cazul Americii, sunt considerate locuri în care ne-am putea infecta foarte ușor. „Se fac mai multe studii legate de modalitatea de infectare cel mai des întâlnită, pentru că ele diferă în funcție de obiceiurile de circulație a populației respective. Recent, americanii au făcut un studiu potrivit căruia, la ei, în funcție de frecvența circulației, locurile unde s-au infectat cel mai frecvent au fost cafenelele, restaurantele și sălile de sport. În Italia, s-a considerat că mijloacele de transport în comun pot fi o sursă de infectare„ a precizat dr. Adrian Matei, medic epidemiolog, în direct la Medika Tv.

Deși cunoașterea zonelor cu potențial ridicat de infectare este importantă în controlul corespunzător al pandemiei la nivel local și național, în România nu există, cel puțin în momentul de față, un studiu care să ofere astfel de informații. „Nu s-a realizat un astfel de studiu și la noi. Există diferențe în funcție de țară, de obiceiurile fiecărei persoane, de orașe. Ar fi benefică realizarea unui astfel de studiu și la noi în țară, pentru a particulariza mai bine măsurile pe care dorim să le implementăm pentru oprirea pandemiei” a fost recomandarea medicului epidemiolog Adrian Matei.

Pentru a stopa pandemia de COVID-19, în mai multe zone din România, în acest moment, a fost impusa măsura carantinării zonale. Începând de luni, o astfel de măsură va fi implementată și la Sibiu.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea