Luptător japonez de sumo de 28 de ani, prima victimă a COVID-19 din lumea sportului

Un luptător japonez în vârstă de 28 de ani a murit din cauza complicațiilor COVID-19, acesta fiind prima victimă din lumea sportului, transmite CNN.

Shobushi, al cărui nume real era Kiyotaka Suetake, a murit din cauza unei insuficiențe multiple a organelor, după ce a făcut pneumonie, a anunțat Asociația Japoneză pentru Sumo (JSA).

Luptătorul a avut primul simptom, febră, pe 4 aprilie, și s-a luptat să ajungă în spital pentru tratament, din cauză că erau foarte mulți pacienți cu simptome COVID-19 și locuri insuficiente. După ce a fost respins de câteva spitale, Shobushi a fost internat pe 8 aprilie. Pe 19 aprilie a ajuns la terapie intensivă, dar starea lui s-a agravat, iar decesul a fost înregistrat pe 13 mai.

“El a luptat cu tenacitate împotriva bolii, îndurând suferința și durerea mai mult de o lună, ca un adevărat luptător “, a transmis Asociația Japoneză de Sumo. “Sperăm că acum se va odihni în pace. Suntem foarte recunoscători tuturor celor din institutele medicale care l-au tratat cu cea mai mare atenție.”

Până în prezent, șase luptători de sumo au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes