Madridul lansează o aplicație pentru evaluarea simptomelor coronavirusului

Dată fiind creșterea dramatică de cazuri din Spania, Madridul va lansa o aplicație pentru autoevaluarea stării de sănătate, care să ducă și la evitarea utilizării centrelor telefonice, care sunt copleșite de apeluri.
Conform La Libre.de, autoritățile din Madrid au declarat într-un comunicat că a fost lansată inițial sub forma unui site web (www.coronamadrid.com), dar că va lua forma unei aplicații în decurs de câteva zile. Tot acestea au mai declarat că aplicația își propune să evite blocarea liniilor telefonice pentru informații din regiunea Madrid și au transmis cetățenilor să se autoevalueze doar dacă prezintă simptome, să fie responsabili și să ajute profesioniștii și sistemul public de sănătate.
Prin intermediul unui formular, utilizatorii vor înregistra simptomele (ex. tuse, febră,dificultăți în respirație, dureri musculare, etc), care vor fi evaluate în mod regulat și vor primi instrucțiuni și recomandări în funcție de rezultat.
Tot conform La Libre.de, autoritățile promit că aplicația va permite și geolocalizarea utilizatorilor, astfel încât aceștia să primească un răspuns cât mai eficient.
Regiunea Madrid este, de departe, cea mai afectată zonă din Spania. Aici, s-au înregistrat 65% dintre decesele din întreaga țară și 40% dintre cazurile depistate.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea