Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași, medicul Florin Roșu: „Gripa poate ucide!”

Cresc alarmant numărul de cazuri de gripă pe teritoriul României. Astfel, medicii infecționiști trag un semnal de alarmă și îndeamnă populația să ia măsuri de protecție. Copiii, vârstnicii și pacienții cronici sunt printre cei mai expuși la complicații. 

Medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași a vorbit public despre creșterea alarmantă a cazurilor de gripă. „Din nefericire, constatăm o creștere alarmantă a numărului de cazuri care prezintă insuficiență respiratorie – viroze respiratorii, cea mai severă fiind gripa” susține specialistul. 

Dr. Florin Roșu recomandă tuturor persoanelor să evite automedicația, mai ales dacă este vorba despre antibiotice, și să meargă de urgență la medic atunci când simptomele au debutat: „„Nu temporizăm prezența la medic, nu folosim leacuri băbești sau ce ne recomandă rudele sau prietenii și nu inițiem tratament cu antibiotic decât la recomandarea medicului specialist”. 

Dacă simptomele au apărut, pentru protecția celorlalți,  cea mai bună metodă de prevenție este izolarea până la dispariția simptomelor. De asemenea, medicii recomandă purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate sau închise. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea