Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, la Medika TV: „Funcționăm la capacitatea maximă. Totul este ocupat în spital”

Într-o intervenție în direct la Medika TV, dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, cum fac față medicii valului de gripă și viroză din această perioadă. Cele mai multe probleme au apărut în secția destinată copiilor. 

„Suntem practic la capacitate maximă. Este totul ocupat în spital, în limita câtorva paturi libere de izolare, în cazul pacienţilor infectaţi cu mai multe tipuri de germeni, dar din punct de vedere al patologiei suntem practic plini. Secţia de copii este plină în special cu rujeolă, dar şi cu cazuri de gripă şi cu cazuri de Covid şi alte tipuri de afecţiuni. Incredibil de multe se internează în fiecare zi, cred că zece cazuri. (…) În restul spitalului sunt cazurile de gripă, mai ales la pacienţii adulţi sau la pacienţii vârstnici, tot nevaccinaţi, cazuri de COVID, cazuri de alte tipuri de pneumonii de sezon, precum şi patologia noastră de toate zilele” a declarat dr. Simin Aysel Florescu, la Medika TV. 

Având în vedere diversitatea germenilor infecțioși, medicii trebuie să facă eforturi pentru a-i separa pe pacienți. „De exemplu, este vorba de pacienţii cu gripă sau cu COVID sau cu rujeolă pe care trebuie evident să îi separi, ori singuri, ori împreună cu pacienţi care au aceeaşi patologie. Nu poţi să combini gripa cu infecţia Sars-Cov-2 şi cu rujeola. Pe de altă parte, vorbim de pacienţi care sunt infectaţi sau colonizaţi cu germeni de diverse tipuri” a mai spus dr. Simin Aysel Florescu, la Medika TV. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea