Maraton Medika TV – Inovație în estetică. Beneficiile pentru frumusețe ale medicinei regenerative

Procesul de îmbătrânire nu iartă pe nimeni, iar odată cu debutul acestuia bolile degenerative ne afectează sănătatea. Există însă și metode prin care putem întârzia îmbătrânirea și, implicit, efectele afecțiunilor specifice acestei perioade.

„Medicina regenerativă este o medicină nu foarte nou apărută, reprezintă totalitatea metodelor neinvazive și minim invazive de a ajuta organismul, cu mecanismele sale proprii, de a se regenera, de a se autovindeca. Nu facem așadar decât să combatem opusul medicinei regenerative, bolile degenerative care, din păcate, în procesul de îmbătrânire, ne afectează. Important este să mărim intervalul până la care acestea se instalează și totodată, trecerea prin ele să fie cât mai lină” a explicat dr. Andreea Gheorghe, medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă.

Medicina regenerativă are numeroase beneficii pentru organismul nostru. Ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și chiar a pielii noastre, sunt de părere specialiștii.

„Totodată, ca și beneficii aș aminti creșterea capacității sistemului imun, evitarea instalării bolilor cronice, ajută la o igienă a somnului favorabilă. Crește calitatea pielii, a părului și musculaturii. Ajută la conservarea energiei și controlul glicemiei. Pot ajuta la susținerea activității inimii și sistemului hormonal” a mai spus dr. Andreea Gheorghe.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea