Marți vine DECIZIA! Ce se întâmplă cu școlile de săptămâna viitoare

Mâine, 2 februarie, va fi luată o decizie cu privire la redeschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie, când începe cel de-al doilea semestru al anului școlar. Decizia va ține cont de toate informațiile privind evoluția cazurilor de COVID-19 în țara noastră.

Nu pot să mă antepronunţ. Până mâine vom avea mai multe informaţii. Din ce vedem, evoluţia este constantă, nu avem o îmbunătăţire fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem nicio înrăutăţire, deci suntem oarecum pe un platou. Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile”, a declarat astăzi premierul Florin Cîţu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre faptul că o testare în masă a elevilor cu teste rapide antigen e o misiune imposibilă.

De altfel, încă de săptămâna trecută Sorin Cîmpeanu a anunțat acest lucru. Invitat în emisiunea Medika Special de la Medika TV, ministrul Educației a spus că numărul medicilor și asistenților medicali de medicină școlară este foarte mic raportat la cel al elevilor.

 „Eu m-aș bucura foarte mult să putem testa copiii, dar, din păcate, în cele 17.000 de școli din România, personalul medical este de cel mult 600 de persoane și în momentul de față lucrează pentru DSP-uri. Dacă s-ar întoarce înapoi în școală toți cei 600, din care doar puțin peste 100 sunt medici, nu știu cine ar putea să facă acest act medical la nivelul școlilor. Tot Ministerul Sănătății ne spunea că în momentul în care dorim să facem un triaj, în momentul în care intră în școală 1000 – 1500 de elevi, s-ar putea să generăm aglomerări care ar putea fi un pericol pentru siguranța sanitară”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Medika TV.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea