MĂRTURIA SINGURULUI MEDIC ATI DINTR-UN SPITAL COVID: “Pacienții de acum nu mai sunt cei de acum 4 luni. Luptăm pentru fiecare în parte”

Dr. Andrei Cemurtan este singurul specialist în anestezie și terapie intensivă care a avut grijă de pacienții aflați în stare gravă la Spitalul Municipal Rm. Sărat, unitate suport COVID.

El a dezvăluit că profilul pacienților s-a schimbat în ultima vreme, la fel și evoluția cazurilor.

“În ultima perioadă am constatat ca pacienții nu mai sunt cei de acum 4 luni. Ne întâlnim cu pacienți fără patologii cunoscute, pacienți cu vârste între 60-65 într-o insuficiență respiratorie acuta, care necesită oxigen în cantitate mare și după ce facem investigațiile  observăm că sunt niște leziuni extinse și pacienții fac și ei față, dar sunt atât de mari leziunile încât nu-ți vine să crezi că mai respiră. Evoluția e surprinzătoare în majoritatea cazurilor. Pe de altă parte, am constatat că un test negativ nu înseamnă că ești și vindecat și poți să ieși din spital. Sunt situații în care un pacient are test negativ, dar nu poate ieși nici măcar de la terapie intensivă”, a declarat medicul de la Spitalul Rm. Sărat, citat de Șansa News.

Îngrijorător este că vârsta pacienților care fac forme grave ale bolii a scăzut considerabil în ultima vreme, iar virusul îi atacă violent chiar și pe cei care nu au boli asociate.

Nu mai e un criteriu vârsta. Din pacienții care au ajuns la Terapie Intensivă  cel mai vârstnic avea 94 de ani. Am avut și pacienți cu vârste plus 85 care au făcut față bolii și au ieșit sau nu COVIDUL a fost cauza decesului. Copii n-am avut la Terapie Intensivă. Cei mai tineri pacienți care au ajuns la Terapie Intensivă au avut 25-26 ani, dar nu au fost decese în cazul lor. Majoritatea care ajung la terapie mai au și alte boli. ”, a mai spus dr. Andrei Cemurtan.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea