Masca de protecție și distanțarea fizică, măsuri esențiale pentru sărbători fără infectări

Perioada sărbătorilor de iarnă reprezintă pentru fiecare dintre noi motiv de bucurie și de petrecere a timpului cu cât mai mulți prieteni. Din cauza pandemiei de COVID-19, medicii ne sfătuiesc să respectăm măsurile de protecție sanitară pentru a nu avea probleme și pentru a nu-i supune pe ceilalți riscului infectării.

Încă de la începutul pandemiei, recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății a vizat purtarea măștilor de protecție și păstrarea distanței fizice de minimum 2 metri între persoane. Mulți dintre semenii noștri au ignorat total aceste măsuri și s-au infectat cu noul coronavirus. Perioada sărbătorilor de iarnă este una dintre cele mai aglomerate perioade din an, iar riscul ca numărul infecțiilor să crească mai mult ca până acum este mare. Tocmai de aceea, medicii atrag încă o dată atenția cu privire la respectarea măsurilor de siguranță sanitară.

Să respectăm măsurile ca în zilele normale fără niciun fel de probleme. Virusul ne infectează la fel, fie că vorbim de Crăciun sau de Revelion. Trebuie purtată masca de protecție, păstrată distanța și folosiți dezinfectanții pentru mâni”, a declarat conf. dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, la Medika TV.

Mai mult, specialiștii consideră că o posibilă carantină generală nu ar fi benefică, din cauză că ar putea afecta economia. „În opinia mea este puțin probabil o variantă a lockdown-ului, pentru că vedeți și dumneavoastră sectorul economic și cel de sănătate nu pot fi despărțite. Ca să faci chiar un soft lockdown trebuie să-ți permiți din punct de vedere economic să-l faci. Reamintim că pentru introducerea acestor măsuri trebuie să ai disponibilitate economică pentru a le susține”, a mai spus conf. dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

Reamintim că în perioada 15 martie – 15 mai 2020, România s-a aflat în stare de urgență, timp în care țara s-a aflat în așa-numitul lockdown.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea