Mecanismul European de protecție Civilă, declanșat de Ministerul Sănătății pentru tratamentul pacienților diagnosticați cu variola maimuței

Ministerul Sănății a anunțat public faptul că va declanșa Mecanismul European de protecție civilă, pentru ca România să poată asigura tratament pacienților diagnosticați cu variola maimuței.

Comisia Europeană a informat statele membre că sunt disponibile 10.008 tratamente cu antiviralul Tecovirimat pentru infecția cu variola maimuței. Iar țările membre pot accesa aceste tratamente prin mecanismul european de protecție civilă. Pentru a beneficia de tratament, Ministerul Sănătății a solicitat prin Departamentul pentru Situații de Urgență activarea acestui mecanism european pentru aproximativ 150 de persoane” se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), desfăşurat în format hibrid, a adoptat, joi, Hotărârea privind transmiterea solicitării de asistenţă internaţională, prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, pentru accesarea dozelor de medicamente necesare tratării unui număr de aproximativ 150 pacienţi infectaţi cu virusul variola maimuţei. Până în prezent, în România au fost diagnosticate cu variola maimuței 40 de persoane.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea
De interes