Medic din Timișoara, reținut pentru luare de mită. Cerea pacienților între 100 și 2000 de euro

Autoritățile judiciare din Timiș l-au reținut pe medicul Marinel Gașpar, șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară a Insitutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, într-un dosar privind fapte de corupție. Acesta este acuzat că a cerut șpagă pacienților pe care îi trata. Sumele de bani erau cuprinse între 100 și 2000 de euro.

”În fapt, s-a reţinut că în perioada 19 – 26 septembrie, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unităţi spitaliceşti din Timişoara în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la şase pacienţi sau de la aparţinători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro şi 2.000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurată conform atribuţiilor de serviciu”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Pe parcursul efectuării actelor de urmărire penală, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au beneficiat de sprijinul ofiţerilor din cadrul DGA – Structura Centrală, SJA Arad, SJA Timiş şi al serviciilor de specialitate din cadrul DGA.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes