Medic și deputat Florian Claudiu Neaga: „Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă asupra burnout-ului medical”

Deputatul social-democrat Florin Claudiu Neaga a vorbit public despre impactul pe care pandemia COVID-19 l-a avut asupra sistemului medical din România. Acesta a vorbit și despre planurile Ministerului Sănătății în ceea ce privește distribuția forței de muncă în sănătatea din țara noastră.

Epuizarea angajaților din sistemul medical se resimte și acum, deși presiunea pe care pandemia COVID-19 a pus-o pe sistemul medical s-a diminuat. „Pandemia de coronavirus din ultimii doi ani şi-a pus amprenta nu doar asupra societăţii şi mediului de afaceri, ci mai ales asupra sistemului medical, în integralitatea sa, de la medici şi asistente până la brancardieri şi infirmiere. Personalul medical din întreaga ţară a funcţionat timp de aproximativ doi ani în ture nesfârşite, sub o presiune fără precedent„ susține deputatul PSD, Florian Claudiu Neaga.

În declarația pe care a susținut-o public, medicul și deputatul Florain Claudiu Neaga a oferit detalii și cu privire la eforturile pe care Ministerul Sănătății le face pentru a asigura servicii medicale de calitate la nivelul întregii țări. „Din acest punct de vedere, Ministerul Sănătăţii, condus de prof. dr. Alexandru Rafila, în colaborare cu OMS, lucrează la elaborarea unui plan naţional pentru pregătirea şi distribuirea forţei de muncă din sistemul medical, în funcţie de necesitatile înregistrate la nivel naţional, precum şi de ieşirile din sistem. Având în vedere toate aspectele menţionate anterior, îmi exprim încrederea că reforma resurselor umane din Sănătate se va materializa într-o viziune care să răspundă pe termen lung provocărilor actuale” a mai spus parlamentarul Florian Claudiu Neaga.

Mesajul parlamentarului nu a venit întâmplător, delcarațiile sale fiind făcute în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un semnal de alarmă asupra burnout-ului medical.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes