Medicul erou din incendiul de la Piatra Neamț: ”Am reușit să mă mișc și să merg din nou”

Medicul-erou Ioan Cătălin Denciu, rănit în incendiul din secția ATI a Spitalului Județean Piatra-Neamț în timp ce încerca să își salveze pacienții din foc, se recuperează și se simte bine.

Potrivit publicației belgiene Beldefnews, medicul român poate acum să meargă din nou și se află deja pe drumul cel bun în ceea ce privește recuperarea.

 „Îmi amintesc că m-am trezit la Terapie Intensivă. Acolo, au avut grijă de mine asistentele şi fizioterapeuţii. La 20 ianuarie, am fost transferat la o unitate de terapie medie. Gradual, am început să mă pot mişca şi să pot merge din nou”, a declarat Cătălin Denciu pentru publicația belgiană.

Recuperarea e însă departe de a fi încheiată, a mai spus acesta.

„Astăzi, pot deja să pedalez. Să îndoi braţele este încă dificil, aşa că fac multe sesiuni de tratament cu fizioterapeuţi pentru a învăţa să îmi mişc din nou coatele. Recuperarea este departe de a fi încheiată, dar ştiu că trebuie să dau totul pentru a mă simţi mai bine. Voi continua să muncesc pentru a reuşi. În prezent, doctorii sunt familia mea. Abia aştept să fiu vindecat pentru a le mulţumi”, a mai spus Cătălin Denciu.

Medicul român este internat de aproape 4 luni la Spitalul Militar ”Regina Astrid” din Bruxelles și va continua recuperarea la Saint-Luc University Hospital.

Soția sa, dr. Alina Denciu, se află la rândul ei în Belgia pentru a-i fi aproape și a-l sprijini în recuperare.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea