Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță de la Spitalul Militar Central va coordona campania națională de vaccinare anti-covid

Președintele Klaus Iohannis a avut, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, la care au luat parte mai mulți experți și factori de decizie. A fost a treia ședință de acest gen pentru pregătirea campaniei de vaccinare anti-covid, iar la finalul acesteia președintele Klaus Iohannis a anunțat că medicul infecționist Valeriu Gheorghiță de la Spitalul Militar Central va fi coordonator al campaniei.

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiţă are 38 de ani și este doctor în știinţe medicale, iar de 8 ani lucrează la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, ca medic primar boli infecțioase.

Am avut astăzi cea de-a treia şedinţă cu autorităţile şi experţii în domeniu pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona această campanie. După elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID 19 care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autorităţile au început implementarea acestei strategii. A fost desemnat un coordonator al campaniei la nivel naţional în persoana domnului doctor Valeriu Gheorghiţă”, a declarat Klaus Iohannis la finalul ședinței de lucru.

Șeful statului a precizat că vaccinarea împotriva noului coronavirus va avea loc în etape.

E vorba, în primă fază, de personalul medical, de cei aflaţi în grupele de risc, dar şi de lucrători în educaţie, furnizare de apă. A fost ţinut cont de aspecte speciale – echipele de vaccinare şi locaţiile unde se va desfăşura vaccinarea. Am solicitat autorităţilor publice să comunice clar şi transparent populaţiei măsurile. Cred că e important să combatem fake news-urile”, a spus președintele.

Acesta a vorbit și despre necesitatea respectării măsurilor, pentru a încetini evoluția răspândirii virusului.

În aceste zile a fi un cetățean solidar cu eferturile uriașe ale medicilor înseamnă a da dovada de simț civic, de a respecta cu strictețe regulile în vigoare. Ne dorim să reducem numărul de îmbolnăviri și decese și să avem o relansare economică și sa redeschidem scolile cât mai curând în condiții de siguranță. Știm așadar ce vrem: să dăm dovadă de solidaritate și să ne concentrăm pe soluții care să ne permită să ajungem acolo„, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea