Mesajul comisarului european pentru sănătate către români: “Vaccinurile protejează! Ar trebui să profităm la maximum de această oportunitate pentru a reveni la viața noastră normală”

Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, a ajuns astăzi în România, iar principalele teme abordate cu oficialii din sănătate au vizat campania de vaccinare împotriva COVID-19.

În cadrul unei întrevederi a oficialului european cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a transmis că România continuă eforturile de creștere a numărului de persoane vaccinate, mai ales în mediul rural și în rândul populației vulnerabile. Printre obiectivele perioadei următoare se numără demararea procesului de vaccinare în ambulatoriile de specialitate și creșterea capacității de vaccinare în cabinetele medicilor de familie.

Ducem vaccinul mai aproape de oameni, de aceea în perioada aceasta, alături de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, mobilizăm resursele mai ales în mediul rural și în rândul populației vulnerabile pentru a crește și acolo rata de vaccinare. Ne concentrăm eforturile pe creșterea capacității de vaccinare la cabinetele medicilor de familie și pentru demararea vaccinării în ambulatoriile de specialitate din spitale”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, citată într-un comunicat de presă al Ministerului.

Comisarul european le-a transmis românilor că trebuie să aibă încredere în vaccinuri și să profite de această oportunitate, pentru a putea stopa pandemia.

Salut eforturile României de a accelera campania de vaccinare. În prezent, este urgent ca eforturile de vaccinare să se dubleze pe măsură ce înaintăm în vară. Mesajul meu se adresează tuturor românilor – vaccinurile funcționează, vaccinurile protejează, vaccinurile ne apără atât pe noi, cât și familiile și sistemele noastre de sănătate. Ar trebui să profităm la maximum de această oportunitate pentru a reveni la viața noastră normală”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, potrivit sursei citate.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes