MARE ATENȚIE LA CONSUMUL DE LAPTE! Cel consumat crud poate fi periculos!

Laptele de vacă crud sau nepasteurizat poate deține o cantitate imensă de gene antimicrobiene rezistente, dacă este lăsate la temperatura camerei, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California. Studiul a descoperit, de asemenea, că genele respective se pot transfera și la alte bacterii. Consecința nu este imediată, dar se poate traduce prin faptul că organismul uman poate deveni în acest fel imun la tratamentele cu antibiotice.

“Nu vrem să speriem oamenii, vrem să-i educăm. Dacă doriți să continuați să beți lapte crud, păstrați-l în frigider pentru a reduce riscul de a dezvolta bacterii cu gene rezistente la antibiotice”, a declarat Jinxin Liu, autorul principal al studiului.

Se estimează că 3 la sută din populația americană consumă lapte nepasteurizat sau crud, care nu a fost încălzit pentru a ucide agenții patogeni și pentru a prelungi perioada de valabilitate. Laptele crud este adesea prezentat  consumatorilor ca având o cantitate importantă de probiotice sau bacterii bune, în comparație cu laptele pasteurizat. Cercetătorii nu au găsit însă asta.

Două lucruri ne-au surprins”, a spus Liu. „Nu am găsit cantități mari de bacterii benefice în eșantioanele de lapte crud și, dacă lăsați laptele crud la temperatura camerei, creează dramatic mai multe gene rezistente la antibiotice decât laptele pasteurizat.”

Cercetătorii au analizat peste 2.000 de probe de lapte, iar cel crud a avut cea mai mare prevalență de microbi rezistenți la antibiotice atunci când a fost lăsat la temperatura camerei.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea