MESAJUL SUMBRU AL DIRECTORULUI OMS: „Nu există niciun remediu pentru COVID-19 și poate că nu va exista niciodată”

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au prezentat o situație la zi a modului în care pandemia de COVID-19 evoluează la nivel mondial. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a apreciat eforturile cu privire la descoperirea unui vaccin eficient, dar a subliniat că este posibil ca un tratament împotriva acestei boli să nu existe niciodată.

În timp ce la nivel mondial a început o adevărată cursă pentru descoperirea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat în cadrul celei mai recente conferințe de presă pe care a susținut-o că, în pofida cercetărilor, descoperirea unui tratament eficient este dificilă sau poate chiar imposibilă.

Nu există panaceu și poate nu va exista niciodată. Studiile clinice ne dau speranță. Acest lucru nu înseamnă neapărat că vom avea un vaccin eficient si mai ales la timp”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, directorul general al OMS a subliniat încă o dată importanța aplicării măsurilor de protecție sanitară de către toate statele lumii: „Trebuie să stăpânim focarele, să testăm, să izolăm și să tratăm pacienții, să căutăm și să punem în carantină contacții acestora. Mesajul către oameni și guverne este: respectați indicațiile!

La nivel mondial peste 18 milioane de oameni s-au îmbolnăvit de COVID-19, iar aproximativ 700.000 au pierdut lupta cu această boală, arată statistica oficială a Organizației Mondiale a Sănătății.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes