Ministerul Sănătății va primi de la UE aproximativ 22 milioane de lei de pentru creșterea gradului de vaccinare în Romania

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a anunțat că a primit aprobare pentru primul proiect care urmărește creșterea gradului de acoperire vaccinală în țară.

Ministerul Sănătății va primi, în următorii 3 ani, de la Uniunea Europeană, aproximativ 22 milioane de lei de pentru implementarea mai multor măsuri care vizează creșterea gradului de vaccinare în Romania.

” Am depus în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA), 7 proiecte de interes major pentru sistemul sanitar în acord cu Strategia Națională de Sănătate 2014-2020,” a anunțat Sorina Pintea.

Cu banii primiți de la Uniunea Europeană pentru implementarea primului proiect finanțat va fi elaborată
Strategia Națională de Vaccinare, inclusiv Planul de acțiuni aferent acesteia și va fi consolidat un sistem de monitorizare a acestora.

”Vor achiziționa și vom dota, 20 județe identificate ca fiind prioritare, cu camere frigorifice pentru păstrarea stocurilor de vaccin, cu mașini și servicii de curierat pentru transport vaccin,” a adăugat Ministrul Sănătății.

De asemenea, va fi dezvoltat și Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV).

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea