Ministrul Familiei, Gabriela Firea: „Vin cu vești bune pentru copiii instituționalizați”

Ordinul comun semnat de Ministerul Muncii și Ministerul Familiei privind creșterea indemnizațiilor acordate copiilor din sistemele de protecție ale statului a fost pus în dezbatere publică. Gabriela Firea, ministrul Familiei, face declarații publice pe această temă.

Ordinul comun al celor două ministere prevede ca „Tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la școală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani. Persoanele care au în plasament copii vor primi lunar 420 de lei pentru fiecare copil în parte, în plus față de alocația de plasament”.

Gabriela Firea este foarte încrezătoare cu privire la legiferearea acestui demers. „vom avea toate mecanismele ca acești tineri și aceste familii care au în plasament copii să primească beneficiile stabilite prin legea pe care am reușit să o deblocăm în Parlament, prin eforturile pe care le-am depus alături de echipa mea de la ministerul Familiei și de colegii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție” susține ministrul Gabriela Firea.

Aceste noi drepturi, ca de altfel și alocația lunară de plasament, se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea