Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prezent la cea de-a 72-a reuniune a Comitetului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății

În perioada 12 – 14 septembrie, la Tel Aviv, în Israel, s-a desfășurat 72-a reuniune a Comitetului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa, care reunește reprezentanții celor 53 de state membre ale regiunii. România a fost reprezentată la acest eveniment de către Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, alături de alți oficiali din cadrul Ministerului Sănătății.

Ministrul român al sănătății a propus înființarea unui centru regional de excelență al OMS în domeniul comportamentelor și elementelor culturale care influențează sănătatea, exprimând disponibilitatea României pentru găzduirea acestuia.

Deficitul resurselor umane calificate în sectorul sanitar reprezintă o problemă la nivelul întregii regiuni, iar participarea Prof. Alexandru Rafila la sesiunea dedicată acestei problematici a fost apreciată și a dus la adoptarea unei agende concrete și a unui plan de acțiune care ar putea fi discutate în prima jumătate a anului viitor la București, într-o întâlnire la care să participe toți reprezentații statelor membre ale OMS Europa.

Totodată, conf. univ. dr. Adriana Pistol a fost aleasă în calitate de membru în Comitetul Permanent al OMS Europa. Această structură este unul dintre organismele de conducere ale OMS Europa și din el fac parte, pentru un mandat de 3 ani, reprezentanți aleși ai 12 din cele 53 de state membre ale regiunii

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea