Ministrul Sănătății, nemulțumit de numărul testărilor făcute în țară

Specialiștii români au transmis în nenumărate rânduri că în România nu se fac suficiente teste pentru depistarea persoanelor infectate cu noul coronavirus, astfel încât toți cei pozitivi, inclusiv asimptomaticii, să fie izolați, iar în acest fel să se limiteze transmiterea virusului.
Nici după introducerea testelor rapide situația nu s-a schimbat foarte mult, iar ministrul Sănătății admite acest lucru.

Nu se testează suficient. Avem puține teste în momentul acesta și cred că sunt cel puțin două cauze: mulți români recurg la testele rapide, care nu se raportează încă în întregime, virusul nemaifiind ceva așa de surprinzător sau de temut cum era la începutul pandemiei, foarte mulți oameni care au avut în familie cazuri și, deși cineva din familie a fost internat, ceilalți au stat cuminți acasă și nici măcar nu s-au mai dus să se testeze ci mai degrabă au așteptat să vadă dacă au simptome, dacă e nevoie să meargă la spital”, a declarat Vlad Voiculescu la Europa FM.

România are, teoretic, o capacitate de testare de 50.000 de teste realizate într-un interval de 24 de ore. Acest număr nu a fost atins niciodată până acum, de la începutul pandemiei, nici măcar după includerea în raportări a rezultatelor obținute la testele rapide.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea