(VIDEO) Ministrul Vela, apel la solidaritatea românească/noi măsuri

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, duminică, într-o conferință de presă susținută la sediul MAI, ce măsuri vor fi luate din momentul în care va intra în vigoare starea de urgență.

Ministrul de Interne, care va deveni al doilea om în stat pe perioada stării de urgență, a făcut apel ca românii să acționeze calm și responsabil, să nu propage informații false și a explicat că starea de urgență ”ne va permite să luăm cele mai bune măsuri”.  În același timp, Vela a dat asigurări că situația din România este sub control ”tocmai pentru că am luat cele mai bune măsuri din timp. Am suspendat transporturile din Italia, am închis şcolile, am limitat întâlnirile publice”.

https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/634430360464579/

O primă măsură care va fi aplicată din această noapte, odată cu instalarea stării de urgență, va fi aceea ca toate persoanele asimptomatice care intră în România din ţări cu cel puţin 500 de cazuri confirmate .

Inspectoratele teritoriale de muncă vor verifica dacă este respectată măsura decalării programului de lucru pentru reducerea riscului de contaminare pe timpul deplasării la serviciu.

Până pe 31 martie organizarea târgurilor de maşini.

„Dvs. puteţi sprijini efortul nostru rămânând acasă. (…) Suntem o naţiune puternică, haideţi să arătăm împreună acest lucru”, și-a încheiat mesajul ministrul de Interne.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes